Zdrowy
Pistolet + 3 magazynki (54szt), 2 noże wojskowe, latarka, papierosy, krótkofalówka, zapalniczka, pusty plecak medyczny.
Widział, że Joe patrzy na niego z jakąś mieszanką żalu i złości. Nie uważał jej za kalekę, nie była niepotrzebnym elementem społeczności, bo w Zoo nie było takich osób, ale widocznie poczuła się dokładnie w ten sposób. Jak obciążenie, którym przecież nikt nie chciał być.
— Joe, nie o to mi… — zaczął, gdy trafił na jej zaszklone spojrzenie. Wargi dziewczyny drżały, jakby zaraz miał wydobyć się spomiędzy nich niekontrolowany szloch. Oddaliła się od nich bardzo szybko, a on tylko patrzył za jej zanikającą sylwetką. Zacisnął szczękę i odetchnął głęboko. Chciałby zapalić kolejnego papierosa. Chciałby wykrzyczeć im wszystkim, że tu chodzi o coś więcej. Chciałby pokazać im, że przecież zależy mu na każdym z osobno i walczy o to, by mieli na czym budować nową społeczność.
Przeniósł spojrzenie na Max’a. Od chłopaka bił chłód, którego nie czuł przy wcześniejszych rozmowach. Malcolm uśmiechnął się gorzko i pokręcił głową.
— Nie, Max. Nie załatwiłem nowej chaty dla przydatnych. Pójdą do Akademii żeby umocnić ją przed atakiem, a jeśli dojdzie do ataku, zapewne będą musieli bronić tamtego miejsca. Aerosec prawdopodobnie nie wie o Zoo. Poza tym reszta nie zostanie tu sama, chcę ściągnąć Axel’a z chatki i zostawić tu Gaby żeby pilnowali wszystkiego pod moją nieobecność. — Patrzył na Bennetta z dziwną intensywnością. Chciał widzieć jego reakcję, sprawdzić czy znów spotka się z tym samym chłodem. — Jeśli dojdzie do ataku na Akademię, żadne dziecko ani chory nie będzie tam bezpieczny. Czy Joe jest w stanie chwycić za broń i bronić się przed napastnikami? Nie sądzę. Potrzebuje czasu żeby stanąć na nogi. Nie jest nieprzydatna, ale nie jest w pełni sił. — Zacisnął pieść i po chwili rozluźnił palce. — Musimy pomóc Akademii, bo to nasza jedyna szansa na rozwiązanie problemu z Aerosec. Jeśli się uda, Caroline obiecała pomóc z odbudową Zoo. Nie ufam jej w pełni, ale to nasza jedyna szansa. Ja nie widzę w tym momencie lepszego sposobu. Znasz taki? To mów, Max, słucham uważnie.
@Max Bennett @Mistrz Gry Maggie