Wyprawa zwiadowcza/transportowa - Max, Riley, Marshall, Axel

Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

2

Zmy

0

Cha

0

Zre

1

Int

0

Szc

1

- Paczka papierosów (17sztuk) i zapalniczka.
- Nóż myśliwski.
- Krótkofalówka.
- Pistolet i zapasowy magazynek (17 kul).
- Siekiera.
Przeziębienie

Przy sobie:

- Paczka papierosów (17sztuk) i zapalniczka.
- Nóż myśliwski.
- Krótkofalówka.
- Pistolet i zapasowy magazynek (17 kul).
- Siekiera.
Przeziębienie
61
Kontener udało się otworzyć dość szybko, co napawało optymizmem, do momentu aż nie zajrzałem do środka. Axel miał rację, potrzebujemy mnóstwo czasu na zapakowanie tego, a chodzenie w tę i z powrotem nie było zbyt zachęcające.

- Jak sobie radzisz z prowadzeniem? Weźmiemy i podjedziemy oboma samochodami, to szybciej będzie... - Zaproponowałem.

Słysząc pytanie dotyczące Sanda, skrzywiłem się. Cała ta akcja była tak powalona, że sam nie wiedziałem, co mam myśleć na ten temat.

- Odstrzelili go, żeby się nie przemienił. Najwyraźniej jakoś się zaraził, ale nie miał śladów ugryzienia... - Odparłem krótko, zgodnie z prawdą.

@Axel Cole @Mistrz Gry Maggie
Wiadomość od gracza
Max zapakował również do samochodu gwoździe i wkręty z pierwszego otwartego kontenera.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2024, 20:46 przez Max Bennett, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Axel Cole

sheojmsj | 191 postów

Wyt

0

Sil

0

Zmy

1

Cha

1

Zre

2

Int

1

Szc

0

ubranie [buty, spodnie, koszulka, kurtka, bielizna, rękawiczki] | maczeta 35 cm, pistolet [glock 9 mm, [5 + 12 +24] ], krótkofalówka, AK-47 + 30 naboi | kieszenie itp. [ zapalniczka, scyzoryk, nóż myśliwski, latarka bateryjna + baterie, wytrych [7], napinacz [2] ] | plecak [w samochodzie!] [ notes, długopis, chustka, igła, nić, woda [1L / 0.5 R], czarna cienka taśma, 2 puszki z jedzeniem [0.5 R], 2 rolki bandaży, lina z bloczkiem 20 m, 1 przerażona kwoka ]
Zdrowy

Przy sobie:

ubranie [buty, spodnie, koszulka, kurtka, bielizna, rękawiczki] | maczeta 35 cm, pistolet [glock 9 mm, [5 + 12 +24] ], krótkofalówka, AK-47 + 30 naboi | kieszenie itp. [ zapalniczka, scyzoryk, nóż myśliwski, latarka bateryjna + baterie, wytrych [7], napinacz [2] ] | plecak [w samochodzie!] [ notes, długopis, chustka, igła, nić, woda [1L / 0.5 R], czarna cienka taśma, 2 puszki z jedzeniem [0.5 R], 2 rolki bandaży, lina z bloczkiem 20 m, 1 przerażona kwoka ]
Zdrowy
62
Był gotów zabrać się za żelastwo, ale Max wyszedł z innym pomysłem. Cole zerknął na niego j stojące nieopodal samochody. Miało to sens, ale ryzykowali ponownym zwróceniem na siebie uwagi.
— Używać lusterek umiem — wymruczał i rozejrzał się w poszukiwaniu najbliższych trupów. Cóż, mieli średnio komfortowy wybór, a jemu było wszystko jedno. W końcu szanowny generał chciał się bawić w wojsko, nie?

Ruszył w stronę jednego z aut, słuchając uważnie odpowiedzi na swoje pytanie.
— Ale tamta laska?... Lekarka. Mówiła coś o wirusie, o co jej chodziło? — spytał, zerkając na Maxa dość wymownie. Co słyszał, to jego, ale wciąż był to tylko urywek, snucie domysłów nie było wygodne. Ani praktyczne. Ani bezpieczne, bo to, czego wybitnie nie lubił, to nie wiedzieć, na czym stoi.

Wsiadł do auta, odpalił silnik i ostrożnie wycofał pod kontener. Przy okazji opuścił szybę od strony Maxa, żeby w razie czego móc go słyszeć.

@Mistrz Gry Maggie @Max Bennett

Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

1

Zmy

1

Cha

1

Zre

1

Int

1

Szc

0

wszystko i nic
Boli głowa

Przy sobie:

wszystko i nic
Boli
głowa
63
W środku było też dziwne mokro. Trochę śmierdziało — w jakimś sensie był to typowy zapach dla nowych, wybudowanych mieszkań czy domów, jednak smród trupów, braku konserwacji i obecność starych, zgniłych liści, które ewentualnie napadały do środka, również dało się tutaj wyczuć. Nieprzyjemnie.

Marshall szła w górę, jednak niczego tutaj nie było. Nic nie wskazywało, czemu trupy szły w tamtym kierunku. Tam, gdzie udało im się dojść, była ich dość spora grupa, niedaleko krawędzi — niektóre nadal raz na jakiś czas spadały na ziemie. Gardłowe charczenie i pojękiwania były dość słyszalne, a echo odbijające się od pustych ścian było wzmocnione. Może o ten dźwięk im chodziło?

Nie było tutaj niczego więcej, żadnych śladów osoby, która przesiadywała na czasami w przyczepie na dole, nikogo, kto potrzebował pomocy. Wyglądało na to, że wyszły tutaj zupełnie po nic.

Po chwili dwójka z góry usłyszała, że Max i Axel wsiadają do samochodu i odpalają silnik. Axel ostrożnie wycofał, podjeżdżając bliżej kontenera. Kolejne dwa trupy spadły na ziemie, zainteresowane samochodem, który pojawił się bliżej budowy, PLASK, PLASK.

@Marshall Roosevelt @Riley Rider
Informacja od Mistrza Gry
Reszta kolejki bez zmian — nadal są rozdzielone, czyli teraz @Max Bennett w tej drugiej
Obrazek

Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

1

Zmy

1

Cha

1

Zre

1

Int

1

Szc

0

wszystko i nic
Boli głowa

Przy sobie:

wszystko i nic
Boli
głowa
64
Informacja od Mistrza Gry
Koniec rozgrywki ze względu na koniec epizodu. Część prętów została przeniesiona do obozu — tak wiele, jak się fizycznie dało, jednak grupa zrobiła tylko jedną rundkę przed zmrokiem. Jeśli jakakolwiek z Waszych postaci chciał robić tam coś extra — np. zamknąć przyczepę, dajcie mi znać na PW, to dopiszę.
Obrazek

Wróć do „Wyprawy”